10 manieren om je huis groter te laten lijken

interieurstylist leusden

Droom jij ook van een prachtig groot huis met super veel ruimte en een enorme tuin en garage? Helaas zit dit er voor de meeste van ons niet in! Het overgrote deel van de mensen heeft maar een beperkt aantal vierkante meters om een gezellig thuis van te creëren. Maar wees niet getreurd! Er zijn verschillende manieren om je huis toch groter te laten lijken. Op deze 10 manieren tover jij jouw huis om van een tussenwoning tot vrijstaande villa (voor het oog tenminste!).

Tip 1: Spiegels

Door spiegels in de ruimte te hangen reflecteert de ruimte en lijkt die automatisch groter dan dat die werkelijk is. Ook reflecteer je hiermee het daglicht in de ruimtes van jouw huis. De ruimte wordt hierdoor lichter, wat iedereen wel kan waarderen.

Lees ook: Een lesje dankbaarheid

Foto: Karwei

Tip 2: Daglicht

Daglicht kan je huis natuurlijk groter laten lijken. Zorg er daarom ook voor dat je het niet blokkeert met je meubels of je dichte bureau waar je nu veel aan werkt. Probeer ook overvolle vensterbanken te vermijden. Deze blokkeren ook een hoop lichtinval.

Lees ook: 8 tips om jouw ideale werkplek te creëren

Tip 3: Kleuren

Door vooral lichten kleuren te gebruiken oogt de ruimte automatisch ook groter. Gebruik niet te veel lichten kleuren dan krijg je snel een ‘tandartspraktijk’ gevoel. Probeer de lichte kleuren af te wisselen met donkere accenten. Dat hoeft niet perse zwart te zijn maar kan bijvoorbeeld ook donker groen zijn. Hierdoor krijg je ook nog meer contrast en zorg je dat de ruimte meer gaat leven.

stylist Utrecht

Foto: Studiosuus

Tip 4: Ga voor grote accessoires

Kies voor grotere accessoires in plaats van kleine prulletjes. Door voor grotere accessoires te gaan straalt de kamer meer luxe uit en ziet deze er grote uit. Veel kleine accessoires oogt al snel rommelig en erg druk. Wat snel afleidt.

Wil je meer tips over wat voor accessoires bij jouw woning past? Kies dan voor een online advies

Tip 5: Richting van de vloer

De richting waarin je de vloer legt is heel bepalend voor je ruimte. Wil je de nadruk op de breedte of op de lengte leggen? Normaal gesproken leg je de vloer altijd naar het licht toe behalve als de ruimte andersom dus groter lijkt. Dan leg je hem tegenovergesteld neer.

aankleding interieur

Foto: Homedeco

Tip 6: Schilder of behang het plafond

Het klinkt misschien gek maar als je aandacht naar het plafond wordt getrokken, dan voelt de kamer automatisch een stuk groter. Je kan denken aan behang met een leuke print of verf er zelf een mooi patroon op. Zorg er wel voor dat het niet te druk en te donker wordt, dan krijg je juist het tegenovergestelde effect.

Twijfel je wat je op je plafond kan schilderen stuur mij gerust een berichtje.

Tip 7: Glas

Behalve dat glas altijd mooi is laat het je huis ook een stuk groter lijken. Dat komt omdat het weerkaatst en omdat glazen meubilair vanwege zijn transparantie minder groot lijkt in vergelijking tot andere meubels.

Tip 8: Maak gebruik van streepjes

Voor interieuritems geldt eigenlijk hetzelfde als voor kleding. Als je verticale streepjes draagt lijk je langer en als je horizontale streepjes draagt lijk je breder. Dit geldt dus ook voor je kamer. Als je ruimte breder wilt laten lijken maak dan gebruik van horizontale streepjes en andersom. Net zoals je met je vloer doet.

interieurstylist Amersfoort

Foto: Onbekend

Tip 9: Pootjes

Kies voor meubels op pootjes, hierdoor lijkt de ruimte groter. Als je voor een stoel tot aan de grond gaat lijkt het automatisch een stuk kleiner en meer ‘opgehokt’ dan dat je eigenlijk zou willen.

Tip 10: Hang planken op

Door planken dicht tegen het plafond aan te hangen creëer je eigenlijk hetzelfde effect als het plafond te schilderen. Je trekt de aandacht naar boven waardoor je de kamer hoger lijkt.

Bron begin foto: Foto: Domino

Heb jij nou ook een leuke tip hoe je huis groter kan laten lijken? Plaats hem dan gerust hieronder.

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?