8 tips om jouw ideale werkplek te creëren

Aangezien er nu zo veel mensen thuis werken, heb ik een aantal tips bedacht hoe je het beste je werkplek kan inrichten in je eigen huis zodat je prettig en zorgvuldig kan werken in een sfeervolle ruimte. Laten we van iets negatiefs iets positiefs maken.

Tip 1: Kies de juiste ruimte

Waar werk of waar zit je het liefst in je eigen woning? In de woonkamer, in de keuken of ergens in een aparte kamer in huis? Heb je veel spullen die je bij de hand moet hebben? Heb je een vaste computer of heb je een laptop? Stel jezelf eerst deze vragen en bepaal daarna de plek waar je wilt gaan zitten.

Tip 2: Het bureau

Na het bepalen van de juiste ruimte is de werktafel het belangrijkste onderdeel van je werkplek. Werk je graag aan een grote tafel? Heb je graag uitzicht naar buiten of word je snel afgeleid? Zorg dat je goed aan je bureau kan zitten.

Tip 3: Daglicht

Naast de juiste locatie en de tafel is het belangrijk dat je veel daglicht in je kamer hebt. Door daglicht krijg je energie en zal je merken dat je nog harder gaat werken.

Tip 4: Verlichting

Behalve daglicht is het ook heel belangrijk om goed werklicht te hebben. Als je spots in je ruimte hebt is dat heel handig aangezien je die makkeljk kan dimmen wanneer dat nodig is. Maar zet ook een leuke bureaulamp neer, dat staat gezellig en zorgt dat je alles beter kan zien.

Tip 5: Persoonlijkheid

Zorg dat je wat leuke en persoonlijke elementen op je bureau hebt staan zodat je prettiger voelt. Bijvoorbeeld een leuke foto of een vaasje met bloemen. Zorg dat je deze spullen in lichte tinten houd hierdoor krijg je rust en wordt het een geheel. Je kan natuurlijk ook wat leuke uitgekozen foto’s op de wand naast je hangen zodat je meer sfeer krijgt.

Als je nog meer tips nodig hebt stuur mij gerust een berichtje!

Interieur stylist Amersfoort

Tip 6 : Planten

Naast je leuke persoonlijke spullen is het ook leuk om wat planten neer te zetten. Ze geven veel sfeer en kleur. Je kan een kleine plantje op je bureau zetten maar je kan ook een grote kamer plant in de ruimte neerzetten.

Heb je meer tips nodig over welke planten je het beste kan gebruiken, neem gerust contact met mij op.

Tip 7: Opgeruimd huis

Opruimen is altijd een goede manier om meer rust in je hoofd te creëren. Door afscheid te nemen van spullen die je niet meer nodig hebt ontstaat er ruimte. En dus ook meer overzicht in je hoofd waardoor je prettiger kan werken.

Tip 8 : Muziek

Naast dat je een prachtige lichte sfeervolle plek wilt hebben werkt muziek ook heel goed. Door muziek word je rustig en creëer je een thuis gevoel. Door vrolijke muziek zorg je dat je lekkerder in je vel zit en dus ook beter gaat werken.

About the author

Leave a Reply

interieurontwerper leusden

Hi, ik ben Suzan! Ik help jou graag met het ontwerpen van jouw droom interieur. Het meest fascinerende van mijn werk vind ik het ontwerp proces, van niets iets maken.

tulpen in je interieur
Hoe maak je jouw interieur voorjaar klaar?
april 13, 2021By
Speelhoek
Een kindvriendelijk en stijlvol interieur
maart 10, 2021By
Duurzame producten
3 duurzame interieurtips
januari 26, 2021By
Interieur budget tips
Interieur budget tips voor 2021
januari 19, 2021By