Een duurzaam interieur

interieurtstylist utrechtinterieur ontwerper amersfoort
Woningen worden tegenwoordig zo duurzaam mogelijk gebouwd en bestaande woningen worden steeds duurzamer gemaakt, door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Maar wat kan je doen om je interieur duurzaam te maken? Er zijn meerdere strategieën die je daarvoor kan gebruiken. Je kan kiezen voor tweedehands producten of je kiest voor nieuwe producten van natuurlijke materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Je kan er natuurlijk ook een mooie combinatie van maken. Ik help je hier graag bij! Wil jij ook een duurzaam interieur? Lees dan hieronder de interieur tips.

Lees ook: 10 manieren om je huis groter te laten lijken

kapstok

 kapstok

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Eigen materiaal

Tweedehands meubels

Door te kiezen voor tweedehands meubels en ze zelf op te knappen creëer je een uniek duurzaam interieur. Je kan ze bijvoorbeeld schilderen. Door een nieuwe laag verf krijgt je meubel al een hele andere uitstraling. Aangezien veel verfsoorten giftige stoffen bevatten kun je het beste kiezen voor een duurzaam verfmerk. Voorbeelden van duurzame merken zijn: Fairf, Farrow&Ball en Aquamaryn. Deze merken bestaan uit natuurlijke pigmenten zoals kalk en gips. Het resultaat is een uniek meubelstuk met een eigen karakter en het is een duurzaam interieur product.

Lees ook: 8 tips om jouw ideale werkplek te creëren

Verlichting tips

Foto: Artformurban

Ga voor led-verlichting

In mijn interieur- ontwerpen ga ik eigenlijk altijd voor led-verlichting. Dat is een eenvoudige manier om je interieur zonder dat dit al te veel extra moeite kost te verduurzamen. Eén led-lamp kan ongeveer 20 jaar mee en verbruikt 85% minder energie dan een normale gloeilamp. In tegenstelling tot spaarlampen ondersteunen ledlampen beter de roodtinten in je interieur, dit zorgt gelijk voor een warmere sfeer in huis.

Het verschil tussen Upcycling en Recycling

Upcycling en recycling zijn twee verschillende dingen. Bij Upcycling worden van bestaande materialen nieuwe accessoires of meubels gemaakt. De kwaliteit van het materiaal wordt hier niet minder van. Recyclen is het proces waarbij een product dat als afval wordt gezien, opnieuw wordt gebruikt om een mooi nieuw product van te maken. Vaak wordt de grondstof van het product gebruikt om iets totaal nieuws van te maken.

Lees ook: 3 mooie interieurmerken voor jouw droom interieur

Duurzame meubelmerken

Hierbij heb ik een aantal hele leuke interieurmerken opgezocht die ook nog is duurzaam zijn. Deze merken hebben een milieuvriendelijke certificering.

Duurzaam interieur

Foto: EcoFurn

EcoFurn is een meubelmerk uit Scandinavië. Ze staan bekend om hun Scandinavische design meubels en hun vakmanschap. Alle EcoFurn meubels bevatten FSC-gecertificeerd hout uit Scandinavië. Ze gebruiken voornamelijk hennep touw voor de montage van hun meubels. De meubels zijn hierdoor flexibel en ze zien er ook nog duurzaam uit. Hennep heeft weinig water nodig en groeit twee keer sneller dan katoen.

Foto: Grüne Erde

Grüne Erde, oftewel ‘Groene Aarde’, is een Oostenrijks bedrijf ze zijn gespecialiseerd in ecologische, duurzame meubels. Ze verkopen massief houten meubels uit duurzaam Europese bossen. Het wordt geproduceerd in Oostenrijk en andere EU-landen. Daarnaast maken ze gebruik van recyclebare materialen in hun accessoires.

Heb jij nog een leuke duurzame interieur tip laat het mij weten!

Wil je meer tips over wat voor accessoires bij jouw woning past? Kies dan voor een online advies

 

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?