(W)oningsdag

koningsdag

Omdat het dit jaar net even wat anders loopt, is het belangrijk om er thuis wat leuks van te maken. Hierbij wat inspiratie om je tafel in stijl te dekken tijdens Koningsdag.

Met een goed gedekte tafel is de toon van de avond gelijk gezet. Het is uitnodigend, een sfeermaker en je krijgt gelijk meer zin in het diner. Een gerecht heeft ook veel meer smaak als je het op een mooi bord krijgt toch?

Tafelkleed

Maak de tafel compleet met een mooi tafelkleed of een tafelloper. In dit geval heb ik gekozen voor een oranje loper. De loper sluit aan bij het thema van Koningsdag. Je kan er ook voor kiezen om het beide te doen.

Nog meer inspiratie nodig voor jou tafel? Klik dan hier.

Servetten

Het gebruik van servetten is een makkelijke manier om de tafel op te leuken met de juiste kleuren. Leg ze naast het bord, onder het bord of rol ze op. Je kan er zo veel verschillende dingen mee doen.

Borden

Met mooie borden kun je je tafel in één keer een feestelijke uitstraling geven. Zeker als het servies op elkaar afgestemd is. Ik heb ervoor gekozen om gebruik te maken van verschillende borden, witte en Delfts blauwe borden. Hierdoor wordt het niet te druk maar geeft het toch sfeer.

koningsdag tafel

Verschillende hoogtes

Zorg ervoor dat je verschillende hoogtes op je tafel hebt, hierdoor wordt het speels en minder saai. Bij deze tafel heb ik gebruik gemaakt van glazen vaasjes aangezien de kleur oranje en blauw al erg spreken.

Bloemen

Ook de bloemen bepalen veel sfeer. Ik heb gekozen voor oranje en blauwe bloemen in combinatie met gipskruid.  Het zijn geen grote bossen bloemen maar subtiele kleine takjes wat wel de kleur geeft aan de tafel.

Kaarsen

Als laatste maak je je tafel helemaal compleet en gezellig met kaarsen. Een kandelaar met dinerkaarsen, rustieke kaarsen, waxinelichthouders. Je kunt alle kanten op. Ik heb ervoor gekozen om de dinerkaarsen in verschillende vaasjes te zetten hierdoor past het goed bij de de bloemenvaasjes. Kaarsen zijn een echte final touch op elke dinertafel!

Wil je nog meer inspiratie voor je tafel?

Koningsdagtafel

Lees ook: Een lesje dankbaarheid

Wil jij ook zo’n gezellige tafel, stuur mij dan gerust een berichtje ik geef je graag advies.

Heb jij nog ook een leuke tip? Plaats hem dan gerust hieronder.

About the author

Leave a Reply

interieurontwerper leusden

Hi, ik ben Suzan! Ik help jou graag met het ontwerpen van jouw droom interieur. Het meest fascinerende van mijn werk vind ik het ontwerp proces, van niets iets maken.

tulpen in je interieur
Hoe maak je jouw interieur voorjaar klaar?
april 13, 2021By
Speelhoek
Een kindvriendelijk en stijlvol interieur
maart 10, 2021By
Duurzame producten
3 duurzame interieurtips
januari 26, 2021By
Interieur budget tips
Interieur budget tips voor 2021
januari 19, 2021By