Dit behang gaat je interieur veranderen

Binnenhuisarchitect Utrecht

 

Regelmatig hoor ik klanten zeggen; ”Ik wil graag behang maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Er is zo veel keus en ik wil niet dat het te druk wordt.”

Waarschijnlijk heb je urenlang online gezocht naar het perfecte behang, maar kon je het gewoon niet vinden? Behang is een van de meest veelzijdige en betaalbare manieren om een ruimte in huis te veranderen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van behang en wat voor soorten behang er allemaal zijn. Ik help je om een keuze te maken wat voor behang er bij jou past. Behang is er in ontelbare kleuren, patronen en texturen. Het is een geweldige manier om karakter en persoonlijkheid toe voegen aan je interieur. Maar wat voor soort behang is mooi in jouw interieur? Ga je voor een natuurlijk materiaal of toch een drukke print? Hieronder heb ik een aantal soorten behang voor je uitgewerkt zodat je zelf op onderzoek kan gaan wat bij jouw en je interieur past.

Lees ook: De kracht van licht: Hoe de juiste verlichting jouw interieur tot leven kan brengen

 

Natuurlijke texturen

Natuurlijk behang is gemaakt van natuurlijke materialen zoals gras, bladeren, bloemen, bamboe, en andere duurzame materialen. Dit soort behang is populair geworden vanwege de trend naar duurzame producten. En stiekem is dit ook één van mijn favoriete, een natuurlijk behang verveelt nooit.  Het kan een organische uitstraling geven aan een kamer en kan verschillende texturen en patronen hebben.

Het behang heeft ook verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel behang. Het is bijvoorbeeld beter voor het milieu omdat het gemaakt is van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen. Bovendien kan natuurlijk behang helpen om de luchtvochtigheid in een kamer te reguleren, waardoor het een goede keuze kan zijn voor mensen met allergieën of astma. Daarnaast kan het aanbrengen van natuurlijk behang ook een leuk en creatief project zijn, omdat het behang vaak op maat kan worden gemaakt en verschillende ontwerpen en patronen kan hebben.

Deze optie is perfect voor mensen die houden van een Bohemien of Scandinavische stijl.

behang van natuurlijk materiaal

Afbeelding is van ARTE

 

Minimalistische prints

Minimalistisch print behang is een type behang dat vaak gekenmerkt wordt door een eenvoudig en strak ontwerp. Het kan variëren van geometrische vormen tot abstracte patronen. Maar het gemeenschappelijke kenmerk is dat het ontwerp eenvoudig en subtiel is, zonder al te veel poespas.

Het behang is vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals vinyl of vliesbehang, die duurzaam zijn en lang meegaan. Dit type behang wordt vaak gebruikt in moderne interieurs en kan helpen om een rustige en serene sfeer te creëren. Een voorbeeld van minimalistisch print behang is bijvoorbeeld een effen wit behang met een subtiel patroon van kleine stipjes of lijnen in dezelfde kleur. Een ander voorbeeld kan een geometrisch patroon zijn in neutrale tinten zoals grijs, beige of zwart. Het gebruik van het behang kan helpen om een ruimte te verlevendigen zonder te overdrijven. Het geeft een stijlvolle en moderne uitstraling geven aan een kamer en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere decoratieve elementen en meubels.

Minimalistische prints zijn een geweldige manier om een rustige en serene uitstraling aan uw interieur te geven. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een subtiel patroon en een neutrale kleur. Je kamer krijgt hierdoor een minimalistisch uitstraling.

beige behang

Afbeelding is van ARTE

Lees ook: YES  je hebt een nieuwbouw huis gekocht, maar waar begin je met inrichten?

Geometrische prints

Geometrische print behang is een type behang dat geometrische vormen en patronen bevat, zoals cirkels, vierkanten, driehoeken en rechthoeken. Het geeft een modern en strak uiterlijk. Daarin tegen kan het ook worden gebruikt in traditionelere of eclectische interieurs.  Het kan in verschillende kleuren en stijlen worden gevonden, heldere kleuren maar ook subtielere tinten. Populaire kleuren voor geometrisch behang zijn vaak zwart-wit of zwart-wit-grijs, maar er zijn ook veel andere kleurcombinaties beschikbaar.

Een voorbeeld van het behang is een behang met een herhalend patroon van strakke lijnen in verschillende richtingen en kleuren. Een ander voorbeeld kan een behang zijn met een herhalend patroon van vierkanten of cirkels in verschillende kleuren. Geometrische print behang kan een géweldige manier zijn om een statement te maken in een kamer. In mijn ontwerpen maak ik regelmatig een accentmuur doormiddel van behang. Het kan ook worden gebruikt in een hele kamer, afhankelijk van de grootte van de geometrische vormen en patronen. Het kan een moderne en stijlvolle uitstraling geven. En je kan het makkelijk combineren met mooi accessoires of meubels.

Het is een geweldige manier om een moderne en eigentijdse uitstraling aan je interieur te geven. Kies een patroon dat past bij je kleurenpalet om je kamer er georganiseerd en gestructureerd er uit te laten zien.

Geometrisch behang Arte

Afbeelding is van ARTE

Metallic accenten

Metallic behang is een type behang dat een glinsterend en reflecterend effect heeft, vergelijkbaar met het effect van metaal. Het kan variëren van subtiel glanzend tot opvallend en glitterend, afhankelijk van het ontwerp en de kleur van het behang. Je kan het gebruiken in verschillende ontwerpen, van geometrische patronen tot bloemen, bladeren en abstracte vormen. Behang wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals vinyl, papier of textiel. Metallic behang is vaak in goud, zilver, koper en brons.

Een voorbeeld van metallic behang is een behang met een patroon van kleine metallic stipjes die een subtiel glanseffect creëren. Een ander voorbeeld kan een opvallend behang zijn met een groot bloemenpatroon, waarbij de bloemen zijn gemaakt van glanzend materiaal.

Het is een geweldige manier zijn om een kamer op te fleuren. Net even een vleugje glamour en luxe toe te voegen. Je kan het gebruiken als accentmuur, of in de hele kamer, afhankelijk van het gewenste effect. Regelmatig wordt het gebruikt in combinatie met decoratieve elementen en meubels in verschillende stijlen. Van modern en minimalistisch tot traditioneel en klassiek. Dit behang past bij een hotel chique stijl.

 

Arte metallic behang

Afbeelding is van ARTE

Behang als ruimtelijke illusie

Behang kan ook helpen om een ruimte te vergroten of juist te verkleinen. Een patroon met verticale strepen kan bijvoorbeeld helpen om het plafond hoger te doen lijken. Terwijl een patroon met horizontale strepen de illusie geeft van een bredere kamer. Een donker behang kan daarnaast helpen om een te grote ruimte intiemer te maken. Ik houd van dit soort kleine toepassingen door te voeren in mijn ontwerpen, hiermee maak je het verschil.

Kortom, behang is een betaalbare en veelzijdige manier om een ruimte in huis te veranderen. Het kan een statement piece zijn of juist subtiel en ondersteunend, textuur toevoegen of een ruimtelijke illusie creëren. Door te experimenteren met verschillende kleuren, patronen en texturen, kan je een interieur creëren dat helemaal bij jou past. Ik kan je niet alleen helpen bij het vinden van behang, maar ook bij het kiezen van de juiste kleur, textuur en patroon. Klier hier voor contact 

 

Binnenhuisarchitect Amersfoort

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?