Een kindvriendelijk en stijlvol interieur

Speelhoek

Bijna al mijn klanten hebben kinderen en zeggen in elk advies het moet leefbaar zijn met kinderen. Kinderen vragen nou eenmaal voor aanpassingen in je woning. Hoe creëer je een kindvriendelijk interieur zonder afbreuk te doen aan je stijl en sfeer? Want je hebt bewust gekozen voor een bepaalde vloer met bijpassende kleuren op de muur en de gordijnen passen volledig bij het interieur. Je wilt niet dat je huis verandert in een speeltuin. In deze blog geef ik je de juiste tips en trucs voor een goede balans tussen kindvriendelijkheid en een stijlvol interieur.

Speelplek in je interieur

Meubilair

Een bank heeft veel te verduren met kinderen, er wordt veel op gezeten maar soms ook op geknoeid of op gesprongen. Je wilt graag een nieuwe bank maar voor welke bank moet je nu gaan?

Zachte meubels
Wil je het echt een totaal kidsproof interieur? Ga dan voor meubels van zachte materialen: Zachte stoffen bankstellen, mooie zachte hocker/salontafel of een poef om op te zitten. Of je nu kiest voor ronde of vierkante vormen, hier heb je geen last van scherpe randen. Je hebt hier wel meer risico dat het sneller vies wordt.

Meubels met hoes

Tegenwoordig heb je veel verschillende stoffen. Maar je kan de meeste niet wassen. Deze winkel kan jouw droombank op maat maken met een wasbare stof. Ze hebben veel soorten kleuren, je kan na een aantal jaar ook kiezen voor een andere kleur. Het is een stijlvolle bank en het past in elk interieur. https://www.vansoestwoonwinkel.nl/bankzaken-blog/

Lees ook: 3 duurzame interieur tips

kindvriendelijk interieur

Vormen 

Ga voor ronde vormen in je huis. De ronde vorm zorgt ervoor dat spelende kinderen zich niet aan de scherpe hoeken bezeren. Daarnaast zorgen ronde vormen voor een stijlvolle vloeiende lijn in je interieur. De ronde vorm doorbreekt de strakke  lijnen in je interieur. Ga je toch liever voor recht kies dan voor hoekbeschermers voor om de hoeken. Kies voor de onopvallende doorzichtige hoekbeschermers of voor dezelfde kleur als je interieur.

Lees ook: 3 soorten interieurfoto’s die je altijd zou moeten hebben

reinigbare verf

Verf 

Veel van mijn klanten geven aan dat ze niet een te lichte kleur muur willen vanwege de kinderen. Vaak zie je na het schoonmaken van de muurt toch nog een vlek zitten. Tegenwoordig heb je ook afwasbare muurverf. Er zijn veel verschillende hoogwaardige muurverven die heel goed reinigbaar zijn. Bij het productblad kan je de technische eigenschappen van het product vinden. Daarnaast staan er ook kenmerken benoemd daarin kan je ook de ‘schrobklasse vinden’. De schrobklasse zegt iets over de reinigbaarheid van de verf. Hieronder beschrijf ik de drie soort schrobklasses.

Schrobklasse 1
De verf die binnen deze klasse valt zijn het best reinigbaar. Deze verf kan je goed gebruiken in de keuken. Je kan het eigenlijk in elke ruimte gebruiken die intensief gebruikt word.

Schrobklasse 2
Verf die in schrobklasse 2 valt is een verf die van gemiddeld tot goede kwaliteit is. Het is een goed reinigbare verf, maar je verwacht er niet te veel van.

Schrobklasse 3
De laatste klasse is schrobklasse 3. Deze verf is prima voor muren die amper aangeraakt worden en niet die intensief gebruikt worden. Er zijn naast deze klassen nog meer klasses, maar die zou ik niet adviseren. Deze producten zijn niet schoon te krijgen en als je het wel wilt proberen veroorzaakt het nare vlekken. De reden hiervan is dat er veel kalk aan de verf is toegevoegd. Je kan denken aan veegvast, kalk of andere goedkopere verf.

Lees ook: interieur budget tips voor 2021

 

 

advies gordijnen

Raambekleding

Kinderen zijn heel nieuwsgierig naar van alles. Daarom is het niet handig om overal koorden te hebben hangen van bijvoorbeeld raamdecoratie. Je hebt tegenwoordig verschillende systemen die het kindveilig kunnen maken. Bij jaloezieën heb je een koordloze LiteRise® systeem ideaal – hiermee trek je de jaloezieën omhoog of omlaag met je hand waardoor je geen koord hebt. Je hebt ook de Power View® Motorisation, dat is een systeem waarmee je raambekleding via een afstandsbediening of via een app je systeem kan bedienen. Door deze mogelijkheden creëer je een kindvriendelijk interieur.

Heb je meer tips nodig hoe je een kindvriendelijke kamer kan creëren, neem dan gerust contact op.

 

 

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?