Het interieur van een horecazaak heeft een grote invloed op het succes van de onderneming.

 

pizza bar Utrecht

De horeca-wereld is een pittige markt. Er zijn oneindig veel restaurants en bars die schreeuwen om aandacht van gasten. Een mooi interieur kan je helpen bij het onderscheiden van jouw zaak. Tegenwoordig beoordelen gasten jouw restaurant niet alleen op het heerlijke eten maar ook hoe je restaurant eruit ziet. Het is de reden waarom je gasten zich méteen thuis voelen, waarom ze blijven en terugkomen. Onderschat niet de waarde van een goede entree. Je gasten moeten meteen de állerbeste beleving ervaren en zich prettig voelen.

 

Zo kom je er achter welke doelgroep bij jouw restaurant past

Elk restaurant is uniek en heeft daarom ook een andere doelgroep. Voordat ik een interieur voor een restaurant ontwerp stel ik mezelf deze vragen. Welk verhaal wil je gaan vertellen? Wat is je uiteindelijke doel met je restaurant? Welke doelgroep wil je aanspreken en wat zijn hun interesses? Identificeer jouw doelgroep wat zijn hun voorkeuren. Onderzoek bijvoorbeeld hun leeftijdsgroep, inkomensniveau, locatie en culturele achtergrond maar ook wat zijn hun verwachtingen van een restaurant? Je kan overal dure designmeubelen neerzetten maar als jouw doelgroep het liefst op een barkruk aan de bar hangt zal je de verkeerde mensen aantrekken. Bepaal het concept van jouw restaurant op basis van de resultaten van jouw onderzoek. Wil je bijvoorbeeld een informele eetgelegenheid of een chique restaurant creëren?

Felle kleuren trekken jongeren aan en donkere kleuren trekken oudere mensen aan. Het is daarom héél belangrijk dat de kleuren in lijn lopen met het identiteit en de beleving die je wilt creëren in je restaurant. Maak een moodboard op basis van de informatie die je hebt verzameld. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken van de kleuren, materialen, verlichting en meubels die het beste passen bij de voorkeuren van jouw doelgroep.

Houd bij het ontwerpen van het interieur ook rekening met de functionaliteit. Zorg ervoor dat de inrichting past bij het soort eten dat je serveert en dat het restaurant praktisch is ingericht voor jouw medewerkers en klanten. Test het interieur voordat je het definitief maakt. Vraag bijvoorbeeld feedback van klanten of organiseer een proefdiner met vrienden en familie om te kijken of het interieur goed werkt en past bij jouw doelgroep.

Lees ook: De kracht van licht: Hoe de juiste verlichting jouw interieur tot leven kan brengen

Het interieur van je horecazaak, is dé sleutel tot het aantrekken van meer klanten.

Restaurant inrichting Den Haag

Deze elementen maken jouw restaurant een ; Top restaurant

Een toprestaurant bestaat voor mij uit balans waarbij de verschillende zintuigen worden geprikkeld; horen, voelen, ruiken, proeven en zien. Door alle zintuigen te prikkelen, kan je jouw restaurant naar een hoger niveau tillen en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor jouw gasten. Een top restaurant is als een symfonieorkest, waarbij elk gerecht als een instrument speelt en elk ingrediënt als een noot klinkt. Het creëren van de perfecte balans tussen de zintuigen is de sleutel tot het maken van een onvergetelijke ervaring.

Het oog wil ook wat, en dat geldt zeker in een restaurant. Een restaurant met een goed ontwerp en sfeervolle verlichting kan de eetervaring nog beter maken. De kleuren van het interieur, de tafeldecoratie en het serviesgoed moeten bij elkaar passen en de gerechten aanvullen. Een interieur met verschillende materialen prikkelt je ogen maar ook de zintuig voelen. Het kan zorgen voor contrast, spanning en balans in het restaurant. Het geluid van een restaurant kan ook een belangrijke rol spelen. Het juiste muziekgenre kan de sfeer beïnvloeden en bijdragen aan de algehele ervaring maar ook de akoestiek mag je niet vergeten. Als je alle gasten door elkaar hoort praten richten gasten zich niet meer op het eten, maar ook niet meer op het gezelschap.

Lees ook: Yes je hebt een nieuwbouw huis gekocht, maar waar begin je met het inrichten?

Industriële pizzabar

Ga je mee op avontuur? om de pérfecte balans in jouw restaurant te vinden wat écht bij jou en je gasten past. Ik geef je precies de creativiteit die je nodig hebt, en help je de juiste stappen te zetten om het droom interieur voor jouw restaurant werkelijk te maken. Jij kiest welke beleving jij je gasten mee wil geven. Ik zorg ervoor dat die beleving maximaal tot leven komt. We onderzoeken wie je doelgroep is en hoe je die kan bereiken door middel van een mooi interieur. Klik hier voor contact.

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?