Hoe maak je jouw interieur voorjaar klaar?

tulpen in je interieur

Het begint weer steeds mooier weer te worden, je wilt de deuren openzetten. Je voelt die lentekriebels opkomen.. De dagen worden langzaam langer, de blaadjes groeien weer aan de bomen. Dat warme gezellige gevoel je wil je natuurlijk ook in huis. Maar hoe doe je dat op een stylishe manier? Laat je inspireren door deze blog en ga meteen met jouw voorjaarsinterieur aan de slag!

 

Verse bloemen

De lente ervaar je pas echt als de eerste bloembollen uitkomen.. Een verse bos tulpen op tafel, krokussen en narcissen die buiten opkomen. Verse bloemen in je kamer is een goed begin als je huis voorjaar klaar wilt maken. Denk aan hyacinten, narcissen, tulpen, en pioenrozen. Naast bloemen kan je ook je bloeiende takken naar binnen halen om in een mooie vaas te zetten. Hierdoor creëer je makkelijk het lentegevoel.

Lees ook: 3 mooie interieurmerken voor jou droominterieur

lichte bank

Lichte stoffen

Er zijn buiten de bloemen en bollen nog andere manieren om de lente in huis te halen. Eenvoudig is het om de sierkussens te vervangen. De plaids, dikke fluwelen gordijnen en stoffen kunnen ook in de kast. Vervang deze stoffen voor linnen of katoen. Ga voor lichte kleuren en vrolijke motiefjes. Hierdoor wordt je interieur meteen een stuk lichter en oogt het rustiger.

Lees ook: Een kindvriendelijk en stijlvol interieur

 

Vrolijke voorjaars kleuren  

Kleuren brengen vrolijkheid en gezelligheid in je interieur. Vul je huis weer met kleur en zachte tinten om het echte lente gevoel in huis te brengen. Houd je niet van felle kleuren zoals ik? Ga dan voor zachte tinten zoals pasteltinten, beige, wit en licht grijs. Naast je kussens te vervangen kan je ook je wollige vloerkleed vervangen door subtiele grafische printen. Vind je het lastig om kleur toe te voegen in je huis? Schilder dan alleen de pootjes van een salontafel in een kleur, of schilder een deel van de wand in plaats van de hele wand. Pak je roller erbij en ga aan de slag!

Lees ook: interieur budget tips voor 2021

lichte kamer

Vervang je schilderij

Door je kunst te vervangen door een kleurrijk exemplaar creeer je ook al snel een nieuwe look. Heb je veel blauw in je interieur ga dan ook voor een schilderij met blauw erin verwerkt. Hierdoor zorg je dat je meer eenheid krijgt in je interieur. Of hang er wat nieuws bij. Een aantal lijsten van verschillende formaten aan je muur is helemaal een trend van nu. Heb je vragen over wat een goede combinatie is? Stuur mij gerust een berichtje

voorjaar slaapkamer

Slaapkamer

Als je woning voorjaarklaar wilt maken ga dan niet alleen voor de woonkamer. Bekijk ook eens je slaapkamer. Hierdoor krijg je meer eenheid in je woning en zorg je ervoor dat je overal dat voorjaargevoel hebt. Vervang het beddengoed voor lichtgrijze kleur in plaats van dat donkerblauwe dekbed. Leg je zware dekens in de kast en vervang die voor dunnere dekens. Ga voor kussenslopen in frisse lentekleuren en stijlvolle prints.

Wil jij ook je woning voorjaarklaar maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gerust contact op en ik zorg dat jouw woning voorjaarklaar is.

 

 

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?