Interieur budget tips voor 2021

Interieur budget tips

De dure december maand is voorbij, de kerstspullen liggen weer in de kast. Je huis voelt wat leeg en je bent toe aan gezelligheid. Dan is deze blog helemaal waar wat voor jou. Een mooi interieur wordt  vaak geassocieerd met hoge prijzen. Toch kan je met een paar slimme trucjes jouw jouw droominterieur creëren zonder al te veel geld. In deze blog vind je tips hoe je je interieur een stijlvolle look kunt geven met een klein budget. Een groots effect door een kleine investering.

Minder accessoires meer effect 

De meeste mensen hebben vaak de neiging om goedkope accessoires te kopen. De kracht voor less is more wordt vaak onderschat. Koop bijvoorbeeld alleen echt accessoires wat past bij jouw interieur en die jij echt mooi vindt. Het zorgt voor een luxueux gevoel maar ook voor een ruimtelijk gevoel. En je bespaart hiermee een hoop geld. Soms helpt het om het niet meteen te kopen maar denk er een aantal dagen over na.

Lees ook: 10 manieren om je huis groter te laten lijken

kentia palm

Low budget planten

Een goedkope maar eenvoudige manier om je interieur op te vrolijke zijn planten in je interieur plaatsen. Als je planten aanschaft is het handig om je te verdiepen in wat voor soort plant het is. Heeft die veel water nodig, veel daglicht of juist schaduw? Kies voor een leuke mand of pot voor de plant. neem een een kijken in de kringloopwinkel voor een leuke mand. Philodendron en de Dracaena Lemon Lime- Drakenbloedboom zijn goedkopen planten die je met weinig budget ook kunt aanschaffen.

Benieuwd welke planten bij jouw interieur zouden passen? Neem contact op, ik help je graag!

interieur accessoires

Sierkussens 

Heb je al een mooie bank of heb je geen geld voor een nieuwe bank. Kies dan voor nieuwe sierkussen voor op je bank. Kussens kan je aanschaffen voor een klein budget maar hebben een groot effect op je interieur. Kies  in de winter voor warme kleuren. Je kan bijvoorbeeld denken aan warme herfst kleuren. Met nieuwe kleuren en nieuwe stoffen ziet je interieur er al heel anders uit.

Lees ook: 3 mooie interieurmerken voor jouw droominterieur

Oud verandert in nieuw

Als je iets nieuws  koopt betekent dat natuurlijk niet dat je het oude weg moet doen. Dit is met name het gebal als je de woonkamer een upgrade geeft. Veel meubels of accessoires die je niet meer wilt in je woonkamer kan je ook gebruiken in je slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan het karpet onder je zithoek die kan je ook onder je bed leggen. Kleine nachtkastjes kan je gebruiken als salontafeltjes en de nachtlampjes veranderen in tafellampjes. Op deze manier hergebruik je spullen en creëer je een hele nieuwe look in twee kamers.

kunst in je interieur

 

Kunst in jouw interieur

Houd jij ook zo van mooie kunst maar heb je er geen budget voor? Je kan tegenwoordig heel makkelijk kunst lenen. Neem eens een kijken op kunstuitleen.nl. Afhankelijk van de prijs van het kunstwerk betaal je een bepaald bedrag per maand, waarvan je een deel spaart om het kunstwerk eventueel te kopen. Op deze manier hoef je niet in één keer een groot bedrag te hebben voor kunst maar kan je ook afwisselen na een maand.

Ga je liever voor meer persoonlijkheid in je interieur? Maak dan zelf jouw ideale kunstwerk met de kleuren die passen bij jouw interieur. Wil je meer tips over welk kunstwerk bij jouw interieur past? Vraag dan een Online advies aan.

 

Maak jij al gebruik van spiegels in jouw interieur?

Naast dat het leuk  is om kunstwerken te huren of je eigen kunstwerk te maken, zijn spiegels een mooi en goedkoop alternatief. Ze zorgen voor een mooie uitstraling en de ruimte lijkt er groter door. Spiegels kan je gebruiken om het licht van de ramen te laten reflecteren zodat de woonkamer of slaapkamer nog mooier verlicht wordt.

lees ook: 10 manieren om je huis groter te laten lijken

Wil jij nog meer leuke budget tips? Neem dan nu contact op.

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?