YES je hebt een nieuwbouw huis gekocht, maar waar begin je met inrichten?

nieuwbouw huis

JA daar is die dan éindelijk de sleutel van je nieuwe huis! Maar nu begint het pas écht. Je bent uren aan het scrollen op internet op zoek naar dé juiste hoekbank of wordt het toch een rechte bank met twee stoelen? Je kwam er al snel achter dat er extreem veel mogelijk is. Wat past er het beste in je nieuwe huis? Je weet dat het een grote ruimte is maar hoe zorg je ervoor dat het een warm geheel wordt? Je wilt de ruimte zo efficiënt mogelijk inrichten maar waar begin je? Deze tips geven je net dat éne zetje in de juiste richting zodat weet waar je meet moet starten.

Appartement inrichten    Plattegrond woning Utrecht

De pérfecte plattegrond

Voordat je naar de meubelzaak vliegt, raad ik je aan om eerst een plattegrond te maken van de ruimte die je wil gaan inrichten. Een goed begin is het halve werk en daarom maak ik altijd eerst een plattegrond van de ruimte voordat ik een interieurontwerp maak. Als je met plattegrond aan de slag gaat is het slim om jezelf af te vragen waarvoor welke ruimte gaat dienen. Spelen er kinderen? Of moet er een plek zijn om te werken? Of wil je toch graag een relax stoel waar je terug kan trekken met een boek?

Houd bij het indelen van de ruimte rekening met de lichtinval van buiten. Bekijk per ruimte wat de zichtlijnen zijn. Hoe meer onbelemmerd zicht je creëert hoe ruimtelijker de ruimte oogt. Houd wel rekening met ramen, draairichting van deuren en hoogte van vensterbanken. Zet niet de hele ruimte vol met meubels, leegte geeft juist een gevoel van luxe en vrijheid. Grote meubels geven vaak een ruimer gevoel dan kleine meubels. Zet niet alle meubels tegen de wand. Zet de bank eens een meter van de muur. Denk ook eens na over een inbouwkast. Een inbouwkast kan soms de meest onmogelijke hoeken recht maken. Waardoor je meer rust creëert in je ruimte.

Lees ook: Een duurzaam interieur

Inrichting Utrecht

Lichtplan

Nu je de pérfecte indeling hebt gemaakt weet je waar je welke verlichting nodig hebt. Begin met de basis verlichting. Waar moet je echt verlichting hebben. Voor dat je begint is het belangrijk dat je bedenkt wat je met de verlichting wilt bereiken. Wil je iets uitlichten of juist meer sfeer creëren? Of is het belangrijk dat je een boek kan lezen? Je hebt vijf soorten verlichting; Buisverlichting, sfeerverlichting, functionele verlichting, gerichte verlichting en decoratie verlichting. Wil je meer weten over deze verlichting lees dan mijn blog over verlichting.

Lees ook: 3 mooie interieurmerken voor jouw droom interieur

 

Toch hulp nodig?

Heb je toch hulp nodig? Kom je er toch niet helemaal uit of heb je meer inspiratie nodig wat mogelijk is, dan help ik je natuurlijk graag. Je kan altijd bij mij aankloppen, ik bekijk de ruimte van verschillende kanten. Ik kan je soms net triggeren om anders te denken of weet een creatieve oplossing waar jezelf niet over na hebt gedacht. Neem hier contact op. 

Lees ook: interieur budget tips voor 2021

About the author

Leave a Reply

Begin met chatten!
Kan ik je helpen?
Hoi, hoe kan ik je helpen?